KUCNI LJUBIMCIUz povodac, čip i obaveznu vakcinu, ovako će buduće Nišlije jedino moći da šetaju pse. To je odluka Gradskog veća. Novina je i da pse ne smeju da izvode u blizini škola i obdaništa osim kada su deca na raspustu. Ko se ne pridržava ovih odredbi, biće kažnjen.

Bez obzira na to da li je sitan i samo prgav ili u šetnju mora sa korpom na njušci, pravila važe za sve – na ulicu, pas bez povoca ne sme. Pored toga, kućni ljubimci moraju biti vakcinisani i čipovani. To je odluka Gradskog veća.

Gradsko veće ima u planu i poseban park za šetnju pasa. Sa druge strane Niš i dalje pokušava da reši problem pasa lutalica.

Većnik Jovan Stojković dobio je zadatak da sa Upravom za imovinu pronađe odgovarajuću lokaciju za izgradnju zila, kaže gradonačlnik Niša Zoran Perišić.

Ove godine u Nišu je bilo više ujeda pasa lutalica i to uglavnom oko Starog i Novog groblja. Poslednji slučaj desio se na Trošarini kada je četvorogodišnjeg Luku Stankovića ujeo pas lutalica, dok se sa svojom majkom, vraćao iz vrtića.