TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SEVER KIM: I DANAS OKUPLJANJE GRAĐANA, KFOR OKO ZGRADE OPŠTINE U ZVEČANU

Noć protekla mirno na severu KiM

Zvečan, 30. maja 2023 -. FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

U Zvečanu, Leposaviću i Zubinom potoku jutros je počelo okupljanje građana koji potestuju zbog boravka prištinske specijalne policije na severu Kosova i Metohije. Građani traže da specijalna policija odmah napusti sever pokrajine kao i da gradonačelnici Albanci, izabrani na izborima na koje Srbi nisu izašli, ne ulaze u zgrade srpskih opština. U ponedeljak je tokom protesta u Zvečanu došlo do sukoba između tzv. kosovske policije i pripadnika KFOR-a sa građanima. Povređeno je više od 50 Srba i preko 20 pripadnika međunarodne mirovne misije.

Zvečan: Ispred opštine i dalje prisutni pripadnici Kfora i tzv. Kosovske policije

Snage Kfora sa opremom sa razbijanje demonstracija postavili su novi kordon nekoliko stotina metara udaljen od zgrade lokalne samouprave u Zvečanu.

Vasić: Puštena dvojica privedenih Srba, dvojici zadržavanje od 48 sati

Dvojica Srba koji su privedeni tokom jučerašnjih sukoba sa tzv. kosovskom policijom i KFOR-om u Zvečanu, pušteni su na slobodu, a dvojici je odredjeno zadržavanje od 48 sati, rekao je advokat Dejan Vasić za Tanjug. Četvorica Srba uhapšeni su tokom jučerašnjeg sukoba građana okupljenih kod opštine Zvečan sa pripadnicima KFOR-a i tzv. kosovske policije.

Srbi traže povlačenje specijalnih jedinica tzv. kosovske policije sa severa KiM i da novi albanski gradonačelnici ne ulaze u zgrade opština.

 FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

Gračanica: Zapaljena zastava Srbije

 FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

Zastavu Republike Srbije, koja se nalazi pored spomenika Milošu Obiliću u Gračanici, zapalili su u ranim jutarnjim časovima nepoznati počinioci. Rano jutros meštani tog većinski srpskog mesta prijavili su da je zapaljena zastava koja se nalazi na kružnom toku, javlja izveštač Tanjuga. Nije poznato ko su počinioci.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com