SEZONA PUTOVANJA: GUŽVE NA SVIM GRANIČNIM PRELAZIMA (VIDEO)

SEZONA PUTOVANJA: GUŽVE NA SVIM GRANIČNIM PRELAZIMA (VIDEO)

Kraj jula i početak avgusta važi za period u kome je jek sezone putovanja, pa su samim tim i velike gužve na graničnim prelazima, naročito vikendom. Oni koji prelaze granične prelaze bi trebalo da se anoružaju stprljenjem, jer su negde zadržavanja i po nekoliko sati.

Kako je smena putnika uglavnom za vikend, kolaps na prelazima se očekuje i ove subote i nedelje. Iz Auto moto saveza Srbije se vozačima preporučuje da zbog vrućina ranije krenu na put, u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim časovima.

Zbog kraja radne nedelje i špica turističke sezone, pojačan je intenzitet saobraćaja na autoputevima ka Bugarskoj i Makedoniji, ali sada i u suprotnom smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i na putevima ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

“Zato na prelazima sa ovim zemljama treba računati na duže vreme čekanja”, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog ogromnog priliva vozila, granični prelaz Horgoš između Srbije i Mađarske, rade maksimalnim kapacitetima, sa dodatnim trakama, ali su gužve nezaobilazne.

I na Kelebiji, koja je takođe prelaz između nas i Mađarske, velike su gužve.

Ništa bolja situacija u danima vikenda nije ni na graničnom prelazu sa Hrvatskom, zatim na Preševu i Prohor Pčinjski odnosno na graničnom prelazu sa Severnom Makedonijom, i na Gradini, graničnom prelazu sa Bugarskom. Tako je iz vikenda u vikend.

Sa juga Srbije najviše se putuje na more u Grčku koja ove godine očekuje million turista iz naše zemlje.

Iz Auto moto saveza Srbije preporučuju da vozači koriste alternativne granične prelaze. Na sajtu saveza svaki učesnik u saobracaju može preko kamera pogleda trenutno stanje na graničnim prelazima i da na osnovu intenziteta saobraćaja koji je vikendom jači nego radnim danima planiraju putovanje.

* Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com