TELEKOMStrateški je važno sačuvati Telekom od privatizacije, zbog imovine koju poseduje, zaposlenih, ali i zbog toga što je jedno od retkih državnih preduzeća koje svake godine ostvaruje milionske prihode. To je rečeno na Tribini „Kako sprečiti prodaju Telekoma“, koju je organizovao Samostalni sindikat Telekoma.

Da li će Telekom biti prodat ili ne, ceo ili neki njegov deo, odlučiće konsultantski tim. Dok oni odlučuju, Samostalni sindikat Telekoma okupio je stručnjake, sindikalce, novinare koji upozoravaju na posledice u slučaju da Vlada Srbije odluči da Telekom proda. Jedna od njih je i bivša ministarka telekomunikacija, danas profesorka Elektrotehničkog fakulteta Aleksandra Smiljanić.

Protiv prodaje je naučni savetnik Odeljenja elektrotehničkih nauka Predrag Petrović. On tvrdi i da bi prodaja bila protivustavna.

Tribinu, na kojoj se raspravljalo o svim negativnim aspektima prodaje Telekoma organizovao je Samostalni sindikat Telekoma. Predsednik Bratislav Lazić podseća da se o prodaji Telekoma već pregovaralo i to u više navrata, kada je aktuelna vlast koja je tada bila u opoziciji, bila i najglasniji protivnik prodaje.

Procene stručnjaka su da će ove godine Telekom prihodovati oko 37 milijardi dinara.

Tribina protiv prodaje Telekoma već je održana u Beogradu, a plan sindikata je da budu održane u svim gradovima u Srbiji.

By rezija