Sindikat prosvetnih radnika Niša u petak obustavlja nastavu(VIDEO)

Sindikat prosvetnih radnika Niša u petak obustavlja nastavu(VIDEO)

Članovi sindikata prosvetnih radnika Niša u petak će potpuno obustaviti nastavu. To je odlučeno na sinoćnoj sednici Glavnog odbora, čime je samo potvrđena odluka Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, da se na ovaj način iskaže nezadovoljstvo zbog nepoštovanja sporazuma koji su prosvetari i Ministarstvo prosvete potpisali aprila 2015. godine.

Ministar se saglasio: Veće plate prosveti 15%

Preostala tri reprezentativna sindikata prosvete saopštila su da se ministar prosvete Mladen Šarčević saglasio sa predlogom tri sindikata obrazovanja da plate u prosveti bude povećane 15 odsto, kako bi prosečna plata po povećanju bila nešto iznad prosečne plate u Republici Srbiji, do uvodjenja platnih razreda.

Šarčević je rekao da će prvi deo povećanja biti u junu 2017, a drugi deo u četvrtom kvartalu 2017, saopštili su sindikati, a prenela Agencija Beta.

U saopštenju Sindikata obrazovanja Srbije, Sindikata radnika u prosveti Srbije i GSPRS Nezavisnost navodi se da je juče na sastanku sa ministrom dogovoreno da se hitno popravi materijalni položaj zaposlenih u obrazovanju sa drugim, trećim i četvrtim stepenom stručne spreme, sve do trajnog rešenja njihovog materijalnog položaja kroz povećanje koeficijenata ili cene rada.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com