Sindikati Mediane zbog "Keleša" pred Skupštinom

sindikati medijana protest 2Sindikati JKP Mediana protestovali su večeras ispred gradske skupštine zbog odluke većine na današnjoj sednici da se da saglasnosti na končani nacrt koncesionog ugovora za regionalnu deponiju Keleš.

Smatraju da je odluka ishitrena i da nije trebalo da se nađe na današnjem dnevnom redu. Tvrde da će se sve to negativno odraziti i na firmu i na građane.

Grad je mogao da uradi projekat, da dobijemo novac i da dobijemo našu deponiju. Sva sredstva bi ostajala tu u gradu, a ovako su ugroženi i građani jer će verovatno cene da budu veće, kaže predsednik Sindikata “Nezavisnost” Mikica Stojanović.

Strahujemo da transport smeća može biti ukinut Mediani i da se dodeli novom operateru regionalne deponije, smatra predsednik Samostalnog sindikata Grozdan Mitić.

U međuvremenu sednica Skupštine i dalje je trajala. Zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković sindikatima je kratko odgovorio.

Radnici treba da rade svoj posao, a ne da vode politiku. Moja poruka sindikatima je da se manu politike i da idu da rade, poručuje Slavković.

Sindikati ističu da će u petak doneti odluku o eventualnom štrajku.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com