TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne Zdravstvo

SKENER NAJNOVIJE GENERACIJE ZA VOJNU BOLNICU NIŠ

U niškoj Vojnoj bolnici, u prisustvu ministra odbrane Nebojše Stefanovića, pušten je u rad najsavremeniji multislajs skener kojim je omogućeno da pacijenti dobiju pouzdaniju i bržu dijagnostiku. Uprava za vojno zdravstvo za ove namene je izdvojila gotovo 60 miliona dinara.

Filipsov 128-slajsni skener najnovije generacije namenjen je širokom spektru dijagnostičkih mogućnosti. Snima različite kosti, meka tkiva i krvne sudove, čime je unapređen kvalitet zdravstvene zaštite vojnih osiguranika, a uskoro i civila.
“Radimo na tome da omogućimo jedinstveni sistem kako bi se civili lečili u vojnim ustanovama. Osim opreme zdravstvo čine i ljudi a koji su stručnjaci u svojoj oblasti. Ono što dobije Beograd, dobija i Niš”, rekao je ministar Stefanović.
Zahvaljujući ovom skeneru radiološka dijagnostika je bezbednija. Pregledi su bezbolni, a dobijaju se precizni prikazi različitih organa i delova tela.
Tokom prošle godine na Odeljenju radiologije u niškoj Vojnoj bolnici pregledano je 10.500 vojnih osiguranika i pruženo više od 33.000 dijagnostičkih usluga. Uprava za vojno zdravstvo je ove godine kroz javnu nabavku za Filipsov multislajsni skener izdvojila 59,8 miliona dinara.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com