Škola „14. oktobar“ dobila kombi

Škola „14. oktobar“ dobila kombi

14.OKTOBAR 1Škola za osnovno i srednje obrazovanje „14. Okotobar“ dobila je kombi za prevoz dece. Vozilo je kupljeno od novca prikupljenog na prošlogodišnjem Svetosavskom balu. Ova donacija olakšaće prevoz dece za vannastavne aktivnosti, ali će sada škola moći i da konkuriše kod grada za novi projekat, dovoženje dece u invalidskim kolicima na i sa nastave.

Zahvaljujući sredstvima, prikupljenim na Svetosavskom balu, deca škole „14 oktobar“, ubuduće neće morati da se snalaze za prevoz kad god im zatreba. Nabavljen je kombi, pa je kretanje ove dece puno lakše. Služiće za prevoz dece na takmičenja, vannastavne aktivnosti, ali zahvaljujući njemu, škola može da aplicira kod grada za još jedan projekat.

Jedan od inicijatora ideje, da se školi donira kombi, kao i ideje da se Nišu vrati tradicija održavanja balova, jeste arhitekta Ivan Redi. Do sada su održana tri Svetosavska bala, i sredstva sa sva tri namenjena su deci.

Svečanosti je prisustvovao i predsednik Gradske opštine Palilula Boban Dzunić. Do sada je ova Opština izlazila u susret i školi davala na korišćenje svoj kombi za prevoz osoba sa inavliditetom.

Na svečanosti je sveštenstvo osveštalo kombi, a deci je podeljena brošura Agencije za bezbednost u saobraćaju „Pažljivkova pravila u saobraćaju“. Školu „14. oktobar“ pohadja 160 djaka i to 90 u osnovnom i 70 u srednjem obrazovanju.