TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

ŠKOLE DOBILE DOPIS O SKRAĆENJU GODINE(VIDEO)

Ministarstvo prosvete poslalo je svim osnovnim i srednjim školama dopis o skraćenju školske godine, koja bi trebalo da se završi 6. juna. Prema novoj uredbi Vlade Srbije, učenici koji žele da poprave ocene, mogu to da urade do 20. juna, do kada je i trebalo da traje redovna nastava. Načelnik Školske uprave Niš Predrag Nešović za Zonu plus objašnjava proceduru, ali napominje da se još ne znaju detalji kako će svaka škola organizovati nastavu.

Do 6. juna škole moraju da dostave predlog zaključenih ocena, ali i odluku o daljim aktivnostima.

U dopisu su precizno navedene aktivnosti kako i na koji način će se odvijati aktivnosti od 6. do 20. juna. Ta je odluka doneta u najboljem interesu učenika i zaposlenih, a svi učenici, u skladu sa preporukama ministarstva, moći će da realizuju sve aktivnosti koje će biti u najboljem interesu učenika, kaže načelnik Školske uprave Niš Predrag Nešović.

Oni učenici koji moraju da poprave ocene, mogu to da urade do 20. juna. Takođe, produženi boravak u školama organizuje se i dalje, odnosno do 20. juna, kao i celodnevna nastava kroz različite slobodne aktivnosti. Škole mogu da odstupe od utvrđenog broja nastavnih dana do pet odsto

Škola je otvorena. Sve one aktivnosti koje se tiču organizacije završnog ispita za učenike osmog razreda i pripremne nastave, biće redovno realizovane po planu. Školska godina se već završila za završne razrede učenika srednjih škola i učenike osmog razreda. Ono što je bitno, završni ispit realizovaće se u skladu sa kalendarom obrazovno-vaspitnog rada, objašnjava Nešović.

U stručnim školama se praksa, praktična nastava i učenje kroz rad sprovode u skladu sa godišnjim planom, navodi se u dopisu ministarstva. Odluka o skraćenju školske godine doneta jeposle velike tragedije koja je se desila 3. maja u Oglednoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com