TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

ŠKOLE OTVORENE DO 20. JUNA(VIDEO)

Iako se školska godina zvanično završava danas, osnovne i srednje škole u Nišu i dalje rade, sve do 20. juna. Naredni dani su rezervisani za konsultacije i dopunsku nastavu, dok će od ponedeljka učenici prema novom rasporedu popravljati ocene.

Takođe, praktična nastava koja je deo dualnog obrazovanja srednjih štručnih škola odvija se kao i ranije, prema kalendaru rada.

Treba da popravim ocene, tako da mi dosta znači, obavešteni smo na vreme, od sutra počinje dopunska nastava, tako da imamo do 20. juna vremena da popravimo ocene. Mislim da je dovoljno vremena, kaže učenica GTŠ “Neimar” Niš Sara Petković. 

Građevinsko-tehnička škola “Neimar” imala je pedagoški kolegijum, kao i sastanak aktiva direktora srednjih škola Nišavskog okruga. Šesti jun predviđen je za predlog zaključnih ocena u elektronskom dnevniku. Nakon toga učenici mogu da se izjasne da li žele da popravljaju ocene, a škola od ponedeljka napraviti nov raspored.

Tako da ćemo taj raspored prilagoditi da oni mogu od ponedeljka da dolaze da popravljaju ocene. Ono što je bitno , čak ako se neku učenik ne bude izjasnio sutra, može naknadno da se javi. Naredna tri dana su rezervisana za dopunsku nastavu i konsultacije, tako da su nastavnici tu, škola radi normalno do 20. juna, objašnjava direktor GTŠ “Neimar” Niš Sreten Vasić. 

Slično je i u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Nišu.

Naravno, svi smo malo zatečeni ovom situacijom, svi smo u prvi mah bili zbunjeni, ali to je odluka Vlade, poštuje se. Osmi razred bi završio danas. Oni koji su planirali da poprave ocene, imaju mogućnost za to, svi će biti sagledani, kaže direktorka OŠ “Sveti Sava” Niš Sanela Tarana. 

U skladu sa godišnjim planom rada u srednjim školama polaže se i maturski ispit.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com