TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

ŠKOLSKA GODINA SE ZAVRŠAVA 6. JUNA

Vlada Srbije je zbog tragedija koje su pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele, navodi se u saopštenju. Svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiće priliku da do tog datuma poprave ocene na lični zahtev.

Osnovna ogledna škola Vladislav Ribnikar će ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara.

Ministarstvo prosvete: Sutra dopis školama

Povodom odluke Vlade Srbije da se školska godina završi 6. juna, Ministarstvo prosvete je saopštilo da priprema odgovarajući dopis koji će tokom sutrašnjeg dana biti prosleđen školama.

Kako se navodi, Vlada Republike Srbije usvojila je danas Zaključak kojim se školska 2022/23. godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji završava 6. juna, “i naložila Ministarstvu prosvete da preduzme radnje iz svoje nadležnosti u cilju njegove realizacije”.

“Ministarstvo prosvete i školske uprave biće na raspolaganju upravama škola za pojašnjenja”, dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo da će o svim promenama u školskom kalendaru, škole će obavestiti roditelje i učenike putem redovnih kanala komunikacije.

Vlada:U Ribnikaru nije bilo vršnjačkog nasilja prema K.K.

Nakon obavljenog vanrednog inspekcijskog nadzora u Oglednoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, potvrđena su saznanja Centra za socijalni rad, Ministarstva prosvete i Ministarstva za brigu o porodici, da u ovoj školi nije bilo vršnjačkog nasilja u odnosu na maloletnog K.K, saopšteno je iz Vlade Srbije.

“Upravo zato molimo sve medije da se prema ovoj informaciji odnose sa dužnom pažnjom i da ne objavljuju neproverene i nepotvrđene informacije, jer se time nastavlja proces traumatizacije dece i roditelja”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da će škola Vladislav Ribnikar ostati škola. Ona će biti rekonstruisana i tokom procesa rekonstrukcije, biće izgrađen memorijalni deo u znak sećanja na decu i školskog čuvara, koji su svakoga dana u toj školi pokazivali izuzetnost.

Vlada se roditeljima, nastavnicima i svim zaposlenima u obrazovnom sistemu zahvalila na razumevanju i podršci.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com