SKUPŠTINA O IZVEŠTAJU O BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI NAKON MASOVNIH UBISTAVA(VIDEO)

SKUPŠTINA O IZVEŠTAJU O BEZBEDNOSNOJ SITUACIJI NAKON MASOVNIH UBISTAVA(VIDEO)

Poslanici na sednici Narodne skupštine razmatraju Izveštaj o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ “Vladislav Ribnikar” i na području Smedereva i Mladenovca, koji je podnela Vlada Republike Srbije. Sednica je počela minutom ćutanja za sve žrtve, a premijerka Ana Brnabić je podnela izveštaj.

 FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

Ona rekla da je parlament jedini forum u kome ozbiljni i odgovorni političari treba da raspravljaju o merama koje društvo preduzima, a da to nisu performansi. Ona je dodala da će odgovarati na pitanja poslanika i raspravljati koliko god treba o bezbednosnoj situaciji pre i posle tragedija, o merama koje su preduzete, očekivanjima od njih i dokle se stigli sa njihovom implementacijom i ukazala da ovo nije vreme za političke podele.

Poslanici dela opozicionih stranaka su, u delu sednice Skupštine Srbije na kojoj se postavljaju pitanja izvršnoj vlasti, ponovili zahteve iznete na nedavnom protestu.

“Kao neko ko duboko veruje u demokratske vrednosti, verujem da je Narodna skupština pravo mesto za razgovor o svim temama, a ne performansi, a posebno o temama koje su ovako teške i ovoliko važne za naše društvo i za naše građane”, rekla je Brnabić.

Ona je dodala da će odgovarati na pitanja poslanika i raspravljati koliko god treba o bezbednosnoj situaciji pre i posle tragedija, o merama koje su preduzete, očekivanjima od njih i dokle se stigli sa njihovom implementacijom.

“Saslušaću sa pažnjom i uvažavanjem svaki dodatni predlog mera kako bi deca (iznad svega i svih), ali i svi građani Srbije bili bezbedniji, osećali se bezbednije i kako bi svi zajedno, a ne podeljeno po političkim i svakim drugim linijama, kao što su to radile mnoge druge zemlje nakon sličnih tragedija, bez politizacije (ako je to ikako moguće) radili na predlozima kako da, kao društvo, nastavimo dalje”, rekla je premijerka.

Ona je ocenila da ovo nije vreme za političke podele.

“Volela bih da ih nije bilo, iako nažalost i danas, sada, vidim da neki žele da koriste ovo na najgrublji i najbanalniji način za podele. Mislim da je Skupština jedini forum u kome ozbiljni i odgovorni političari treba da raspravljaju o merama koje kao društvo preduzimamo”, rekla je Brnabić.

Ona je poslanicima iznela pregled bezbednosnih mera koje su postojale pre, a koje su uvedene posle tragedija.

Premijerka je na počeku izlaganja još jednom izjavila saučešće porodicama nastradalih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com