SRDJAN ALEKSICSrđan Aleksić ostaće član gradskog veća u Nišu, jer većina odbornika Skupštine Grada, uprkos preporuci Agencije za borbu protiv korupcije, nije glasala za njegovu smenu.
Smenu Aleksića je, na preporuku Agncije predložio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, a da bi većnik bio smenjen, prema poslovniku Skupštine, glasa se tajno i potrebna je apsolutna većina, tj. 31 glas, jer niška Skupština broji 61 odbornika. Međutim, za smenu Aleksića glasala su samo 22 odbornika, 15 protiv, a 4 listića bila su nevažeća.
Agencija tvrdi da je Aleksić bio u sukobu interesa jer je istovremeno bio i većnik i kao advokat zastupao radnike nekih javnih preduzeća u sporovima protiv Grada.
Aleksić, međutim, tvrdi i dalje da nije u sukobu interesa i uz napomenu da još vodi upravni spor protiv Agencije, ocenjuje da ona nije kompetentna da odlučuje o sukobu interesa.
Agencija je zbog sukoba interesa ranije preporučila i smenu direktora Doma zdravlja, Milorada Jerkana, jer je zaposlio sina, i zamenika predsednika Skupštine Nenada Stankovića, jer je istovremeno i zamenik direktora Direkcije za javni prevoz, ali su i u ta dva slučaja odbornici glasali suprotno stavu Agencije.

By rezija