Slavković i opozicija: Niš će biti najveća palanka

Slavković i opozicija: Niš će biti najveća palanka

Ljubivoje Slavković,  zamenik gradonačelnika Niša
Ljubivoje Slavković,
zamenik gradonačelnika Niša

“Kap koja preliva” – tako je zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković na svom Fejsbuk profilu prokomentarisao odluku da  EPS premestiti svoj dispečerski centar u Novi Sad. Slavković navodi da je Nišu servirana još jedna vrhunska nepravda i da on “više neće da ćuti i ne pita za cenu”.

Ovim gestom je još jednom pokazano da se na Niš ne računa osim za glasove na izborima i da ćemo biti još veća odnosno najveća palanka u Srbiji. I na ovo niko ne reaguje. Gde ste stranački funkcioneri iz Niša, poslanici, bilo ko. Na opoziciju ne računam jer su i oni do juče satirali Niš – rekao je između ostalog Slavković.

Za sada su reagovali DSS i Narodni pokret Srbije u Nišu. Milan Lapčević i Branislav Jovanović žestoko su kritikovali takavu odluku. DSS je ovu odluku opisao  kao šamar Nišu i celom jugu Srbije, a potpredsednik ove stranke Milan Lapčević smatra da je ovo još jedan vid centralizacije i pokušaj Vlade da donošenje svih odluka bude u Beogradu i Novom Sadu.  Branislav Jovanovic tvrdi da je to jos jedan dokaz da je strategija razvoja okrenuta samo ka Beogradu i Vojvodini, a da na jug srbije niko ne misli.
Za sada nema zvaničnog komentara prvog čoveka Niša, a TV Zona plus nije uspela da stupi u kontakt ni sa direktorom Jugoistoka Darkom Bulatovićem. Njegov šef kabineta Dragoslav Pavlović na pitanje kako će se sve ovo odraziti na Jugoistok kaže da su to stvari EPS-a i da on nema ovlašćenja da daje komentar.