Slavković: Niš će večeras imati ulično svetlo

nis u mrakuNiš večeras neće biti u mraku, tvrdi zamenik gradonačelnika Niša, Ljubivoje Slavković.

Postignut je dogovor da se odmah uplati oko 30 miliona dinara za dug za ulično svetlo, a preostalih 30-ak miliona za 10 dana, rekao je Slavković.

Slavković je potvrdio da su bili upozoravani da će, ako dug od 65 miliona dinara ne bude izmiren,  ulično svetlo biti isključeno.

Ipak, isključenje u sred nedelje, kada je neradni dan i kada se ne može ništa učiniti, je verovatno rezultat nepromišljenosti, rekao je Slavković.

Dodaje da u petak nije bilo para u gradskoj kasi za plaćanje duga, a za sve to, pa i ostala dugovanja, “krivi” slabo punjenje budžeta, ali i velike dugove, nasleđene od prethodne vlasti.

Slavković kaže da su do sada izmirili 300 miliona dinara duga za struju, a da je uplaćivano koliko je god budžet to dozvoljavao.

Podsetimo, čitav grad Niš protekle noći bio je u mraku jer je ulična rasveta isključena po nalogu EPS snabdevanja zbog dugpovanja.

“Jugoistok” potvrdio: Večeras radi ulično svetlo!

Iz “Jugoistoka” je potvrđeno da je grad uplatio 30 milina duga za struju i dogovorio da će preostala 32 miliona platiti za deset dana.

Grad Niš će u večernjim satima imati ponovo normalan režim javne rasvete. Već je dat nalog da javna rasveta u svim trafostanicama uključi, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Gradska kasa prazna, dugovi veliki

Javne finansije su u ozbiljnoj neprilici, kaže zamenik gradonačelnika.

Danas smo na kolegijumu veća raspravljali o modelu rebalansa budžeta, kaže Slavković i objašnjava da su “konsultovane i banke.”

Slavković tvrdi da je od prethodnih vlasti nasleđeno 27 miliona evra raznih kredita koji se sad otplaćuju.

[mom_video type=”youtube” id=”IE-sejeVndY”]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com