Slavković školama poslao inspekcije

OŠ Kole RašićNiške škole će obići budžetski inspektori, kako bi kontrolisali da li se novac koji stiže od Grada troši namenski. To je na sednici Gradskog veća najavio zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, koji kaže da u ovom trenutku ni jedna škola nije u blokadi, ali da ih je “nekoliko u RINO sistemu, zbog čega Niš još nije dobio od Republike transfer od 52 miliona dinara za januar”.

Ja sam poslao budžetsku inspekciju. Mi dobijemo blokadu škole zbog recimo računa Vodovoda i Direkcije za javni prevoz, uplatimo sredstva, a novac ode na neke druge namene zbog nekih drugih blokada škola, tvrdi Slavković.

Slavković kaže da su u poslednjih mesec dana šklolama preneli 116 miliona dinara, što nije dovoljno. Najavljuje da će se preispitati rad posebno onih škola koje iznajmljuju hale, jer kako kaže one ubiru prihode, a troškove opet plaća grad.

Jedan dobar broj škola koje imaju sportske hale koje iznajmljuju udruženjima građana ili građanima prave ogromne troškove dok se ti građani zabavljaju, što nije nelegitimno niti nelegalno, ali ostvaruju prihod koji nigde ne prikazuju. Takođe, troškove koji su nenormalni, kako kod škole “Mika Antić”, “Duško Radović” i još nekih škola plaća grad, dodaje Slavković.

Slavković takođe kaže da predstavnici javno komunalnih preduzeća kojima škole duguju treba da pokušaju da se dogovore sa gradskim službama o izmirenju obaveza, a ne da olako potežu tužbe, jer su troškovi tada mnogostruko veći.

One thought on “Slavković školama poslao inspekcije

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com