Sleteo sa puta autobus sa vojnicima, ima povređenih

Sleteo sa puta autobus sa vojnicima, ima povređenih

foto: Han Info Facebook
foto: Han Info Facebook

Autobus koji je prevozio pripadnike 4. brigade Kopnene vojske na relaciji Niš – Vranje, jutros je kod Vladičinog Hana sleteo s puta. Prema informacijama, Ministarstva odbrane, povređeno je 14 osoba. Ali nema životno ugroženih.

U autobusu je bilo 28 pripadnika Vojske Srbije koji su se prevozili na posao, na relaciji Niš-Vranje.

Razlog udesa za sada nije poznat. Autobus je vlasništvo firme Kavim – Jedinstvo iz Vranja, a pripadnici 4. brigade Kopnene vojske privatno su ga zakupili radi svakodnevnog prevoženja na posao na relaciji Niš-Vranje- Niš, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

U Niš su prebačena šestorica povređenih vojnika, od toga četvorica u Vojnu bolnicu, a dvojica u Klnički centar. Povređene u Klničkom centru su obišli komandant Kopnene vojske Srbije general pukovnik Milosav Simović i direktor Niškog kliničkog centra Zoran Radovanović.

Najteže povređeni, vojnik iz Niša, u Klinički centar je primljen sa prelomom potkolenice i ključne kosti kao i razderotinom na glavi.

On je u stabilnom stanju i van životne opasnosti, dok su kod drugog dijagnostikovane lakše povrede, kaže Radovanović.

Povređeni prebačeni u vojnu bolnicu imaju lakše povrede.

Ostali povređeni vojnici zbrinuti su u Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici. Sedam pripadnika Vojske Srbije nakon pregleda u Zdravstvenom centru Vranje prebačeno je u zdravstveni stacionar 4. brigade Kopnene vojske u Vranju, gde će se nastaviti njihovo lečenje.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com