Smanjen dug, narodni kazan kuva po planu

Smanjen dug, narodni kazan kuva po planu

NARODNA KUHINJANakon poslednje, jučerašnje uplate, grad Niš duguje oko dva miliona dinara za funkcionisanje narodne kuhinje. Time je dug smanjen za više od 50 odsto, što će svima omogućiti da lakše dišu.

Što se tiče plaćanja, situacija se popravlja. Ukupni troškovi do sada su oko osam miliona dinara, a dug grada se sveo na oko dva miliona što je prihvatljivo, imajući u vidu situaciju u koju se nalazi budžet, kaže sekretar organizacije Crvenog krsta u Nišu Stojan Prokopović.

Novi većnik za socijalna pitanja Svetozar Aleksov zadovoljan je funkcionisanjem i saradnjom svih partnera – Crvenog krsta kao nosioca projekta i Studentskog centra koji kuva obroke. Četiri meseca

Svetozar Aleksov, većnik Grada Niša
Svetozar Aleksov, većnik Grada Niša

zaostatka plaćena su odjednom.

 Dugovanja nisu velika. U narednom periodu će se približiti redovnom izmirivanju obaveza, kaže Aleksov.

Aleksov ne sumnja da će naredni tender biti sproveden na vreme, kako bi se izbegao čak i minimalni zastoj u isporuci kuvanih jela.

Trenutno, broj obroka se ustalio na 700 dnevno, a, kako kažu u Crvenom krstu, nema bacanja hrane niti gubitaka.

U Nišu dve hiljade ljudi ima pravo na obrok iz narodnog kazana, ali se ipak za hranu javi samo nešto više od trećine tog broja. Prokopović smatra da je za to delom kriv mali broj punktova, samo osam, i udaljenost punkta od mesta stanovanja korisnika.