SPSHapšenja dva čelna čoveka niškog SPS a, Igora Novakovića i Slavoljuba Vlajkovića  nanela su politički udarac niškim socijalistima, ali nisu nanela štetu koaliciji u gradu. To je istakao novi v.d. predsednik Gradskog odbora u Nišu i aktuelni gradski većnik Žarko Ranković.

On je zamenio uhapšenog Vlajkovića na toj stranačkoj funkciji, dok Igor Novaković i dalje ostaje na svojim partijskim pozicijima.

Ceo Gradski odbor SPS bio je za jednim stolom kako bi pokazao jedinstvo i podršku novoizabranom v.d. predsedniku gradskog odbora SPS-a Žarku Rankoviću. Jedino je Zoran Radovanović, inače direktor Kliničkog centra, kako kažu, bio opravdano odsutan.

Rankovića je na to mesto predložio predsednik partije Ivica Dačić lično.

 

Hapšenja jesu nanela političku štetu SPS-u , kaže Ranković ali i dodaje da su sve niške socijaliste i lično pogodila privodjenja Igora Novakovića i Slavoljuba Vlajkovića.

Ni na koji način ne želimo da politizujemo ovu trenutnu situaciju, apsolutno podržavamo pravnu državu i držimo se načela da niko nije kriv dok to ne bude proglađeno pravosudnom sudskom presudom, kaže novi v.d. predsednika GO SPS.

Ranković kaže da vladajuća koalicija u gradu nije ugrožena. Takođe naglašava i da Igor Novaković za sada ostaje na mestu predsednika odborničke grupe SPs- PUPS, Jedinstvena Srbija u Skupštini grada, i da vladajuća većina u gradskoj Skupštini nije ugrožena.

By rezija