rankovicHapšenja dva čelna čoveka niškog SPS a, Igora Novakovića i Slavoljuba Vlajkovića nanela su politički udarac niškim socijalistima, ali nisu nanela štetu koaliciji u gradu. To je istakao novi v.d. predsednik Gradskog odbora u Nišu i aktuelni gradski većnik Žarko Ranković. On je zamenio uhapšenog Vlajkovića na toj stranačkoj funkciji, dok Igor Novaković i dalje ostaje na svojim partijskim pozicijima.

Ceo Gradski odbor SPS za jednim stolom. Da se pokaže jedinstvo i podrška novoizabranom v.d. predsedniku gradskog odbora SPS-a Žarku Rankoviću. Nema jedino, direktora Kliničkog centra Zorana Radovanovića, ali kažu da je opravdano odsutan. Rankovića je na to mesto predložio predsednik partije Ivica Dačić lično. Hapšenja jesu nanela političku štetu SPS-u , kaže Ranković ali i dodaje da su sve niške socijaliste i lično pogodila privodjenja Igora Novakovića i Slavoljuba Vlajkovića.

Novi v.d. predsednika kaže da koalicija u gardu nije ugrožena.

Na konferenciji je naglašeno i da Igor Novaković za sada ostaje na mestu predsednika odborničke grupe SPs- PUPS, Jedinstvena Srbija u Skupštini grada, i da vladajuća većina nije ugrožena, s obzirom na to da su dva njena pripadnika pritvorena.[mom_video type=“youtube“ id=“V2TYtJ7GQds“]

By rezija