TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

SNEG DOVEO U PITANJE ZIMSKU SEZONU (VIDEO)

Stara planina jedno je od omiljenih destinacija tokom zimskih meseci, ali je ove sezone bez mnogo snega. Ipak, gondola i staze na Jabučkom ravništu funkcinišu. U Turističkoj organizaciji Opštine Knjaževac kažu da bi ostala skijališta trebalo da prorade čim padne sneg.

Na lokaciji Jabučko ravnište je gondola i sa njom dečiji ski vrtić. Treba da napomenemo da je upravo ovaj deo skijališta u funkciji. Dakle, gondola i njoj pripadajuće staze, kaže Danijela Arsić iz Turističke organizacije Opštine Knjaževac.

Dobra vest je da je Rehabilitacioni velnes centar na Banjici završen i da će njegovo opremanje početi za nekoliko meseci.

U Knjaževcu je u 2022. godini bila oko 101 hiljada noćenja. Najviše je domaćih posetilaca u odnosu na strane. Ono što je sigurno jeste da oni koji dođu imaju šta da vide.

U Turističkoj organizaciji preporučuju i obilazak samog Knjaževca. Tu je stara čaršija koja predstavlja zanatsko-trgovačko jezgro grada. Zatim, memorijalni kompleks starog parka. Preporuka je i šetnja alejom kestenova i lipa. Ni bi trebalo preskočiti ni Zavičajni muzej, Kuću Ace Stanojevića, Arheo-etno park. Nezaobilazna su i knjaževačka vina.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com