Iako su tvrdili da su bili spremni za ledeni talas, putari teško izlaze na kraj sa snegom koji od prethodne večeri neprestano pada u Nišu. Situacija na putevima nije ohrabrujuća, kažu u štabu Zimske službe. Vetar koji neprestano duva  stvara nanose na ulicama, što otežava čišćenje. Gradske ulice čisti 15 ekipa.

U Gradu su skraćene i neke autobuske linije  – linija 7 Kalač brdo – Sarajevska, linija 9 Branko Bjegović – Mokranjčeva i Linija 12 Negoševa – Donji Komren.

Situacije je nešto gora na lokalnim putevima jer su snežni nanosi na otvorenom prostoru znatno veći. Zbog poledice i snega, prigradske autobuske linije ka Ostrovici, Gornjoj Trnavi, Kravlju, Donjem Vlasu, Sečanici, Mramorskom potoku, Humu, Oreovcu, vukmanovu i Berbatovu, Gornjoj studeni, Paligracu, Leskoviku su skraćene.

Problema ima i u snabdevanju električnom energijom, kažu u Upravi za vanredne situacije. Zbog nestanka struje došlo je i do prekida u vodosnabdevanju  jer su isključene neke pumpne stanice, saopšteno iz JKP „Naissus“.

I Toplana Majakovski startovala je sa malim zakašnjenjem zbog problema sa napajanjem. Iz Toplane saopštavaju da su pojedini delovi grada bez grejanja i to zbog prekida u snabdevanju električnom energijom. Toplana je spremna da neprekidno greje ukoliko bude potrebno zbog najavljenih ekstremno niskih temperatura.