субота, јул 13

SNS Niš: Nema prostora spekulaciji, naša pobeda ubedljiva

0
131

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu oglasio se saopštenjem u kojem navodi da je izborna volja građana jasno iskazana na izborima za šta postoje svi relevantni dokazi. Gradski odbor SNS-a se nakon konferencije za novinare četiri opozicione liste oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:

 

Povodom neistina iznetih na konferenciji za medije koju su održale četiri opozicione stranke u Nišu, Gradski odbor SNS Niš poručuje da je izborna volja građana jasno iskazana na izborima za šta postoje svi relevantni dokazi. Svi prebrojani glasovi nedvosmisleno i bez prostora za spekulaciju potvrđuju ubedljivu pobedu naše liste.

Opozicioni akteri koji se ili ne razumeju u izborni proces, ili su zlonamerni, ili oboje, pokušavaju populistički da predstave šta je većina i tendenciozno obmanjuju javnost ko je pobednik izbornog procesa u Nišu. Novih izbora neće biti, jer nema osnova za to, a jedini koji su tražili nove izbore su upravo te stranke i grupe građana koji ne mogu da se pomire sa voljom naroda i izbornim rezultatom.

Zlonamerno prekidanje rada GIK-a u ranim jutarnjim časovima od članova koje je delegirala opozicija i iznošenje u javnost polovičnih i lažnih informacija je upravo, a sada vidimo i na delu, bio osmišljen akt kako bi mogli da prave farsu od izbornog procesa.

Naglašavamo zbog svih građana Niša da su svi zapisnici, posle zatvaranja biračkih mesta, uredno okačeni i na sajt i jasno vidljivi na samim biračkim mestima.

Svako je mogao da ima uvid, kao što su i svi zapisnici uredno potpisani od kontrolora svih učesnika u izbornom procesu.

Najoštrije osuđujemo pozivanje na nemire i građansku neposlušnost od strane pojedinih učesnika konferencije za medije koja je danas održana od strane četiri opozicione liste, i smatramo da su na taj način nedvosmisleno pokazali građanima da oni nikada nisu ni imali plan i program za bolji život Nišlija, već isključivo želju za foteljama.

Gradski odbor SNS u Nišu podseća javnost da smo precizne rezultate glasanja predočili javnosti još u nedelju uveče, i da smo čekali i zvanično proglašenje rezultata od strane GIK-a, posle čega smo pružili ruku svima koji misle dobro gradu Nišu i građanima Niša kako bi ubrzali prosperitet i dalji razvoj grada.

SNS će nastaviti da se ponaša odgovorno, i ovom prilikom molimo sve nadležne institucije i organe da nedvosmileno saopšte građanima sve dokaze i činjenice u vezi sa izbornom voljom Nišlija kao i sve detalje u vezi samog izbornog procesa, jer je samo istina u interesu građana Niša, i poručujemo da nikome nećemo dozvoliti da jeftinim performansima, politikanstvom i brutalnim lažima omalovaži veličanstvenu pobedu liste “Aleksandar Vučić – Niš sutra”, jer je narodna volja za nas svetinja, navodi se u saopštenju.

Leave a reply