GO SNS NisPredsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić dolazi u Niš povodom raspuštanja gradskog i svih opštinskih odbora vladajuće stranke. To je potvrdio i predsednik odborničke grupe naprednjaka u niškoj gradskoj Skupštini. Dejan Jovanović, koji je koji je član Izvršnog odbora SNS, za Zonu plus ipak tvrdi da je vest o raspuštanju svih odbora u gradu dobila nepotreban publicitet i da je samo reč o uobičajenom postupku pred unutarstranačke izbore.

Od 180 gradskih i opštinskih odbora raspušteno je skoro sto u ovoj fazi i to nije nikakva neuobičajena praksa niti vest koja bi trebalo da odjekne na način na koji je odjeknula. Ovo je jednostavno proces u koji stranka ulazi da bi se ojačala pred predstojeće lokalne izbore, kaže Jovanović.

Dejan Jovanović, član Izvršnog odbora SNS
Dejan Jovanović, član Izvršnog odbora SNS

Opštinski odbori se sasvim ukidaju, jer je to novi koncept i način na koji rukovodstvo stranke vidi funkcionisanje SNS u Nišu.

Poverenika za Niš, koji će sprovesti unutarstranačke izbore, određuje predsednik stranke Aleksandar Vučić, ali ne postoji rok u kome je on obavezan da donese takvu odluku.
Za Niš još nije određen konkretni datum unutarstranačkih izbora, a Jovanović očekuje da će to biti za dva do dva i po meseca. U jednom danu biraće se predsednici svih mesnih odbora, koji će činiti gradski odbor i birati predsednika gradskog odbora. Tu funkciju je od januara 2012. godine obavljao gradonačelnik Niša Zoran Perišić.