недеља, јул 21

SNS POZVAO GRAĐANE DA IZAĐU NA REFERENDUM

0
31

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da pozove građane da u što većem broju izađu na referendum o ustavnim promenama, u nedelju. 16 januara, kako bi podržali jačanje funkcije i nezavisnosti pravsuđa u zemlji. Na pitanje da li će u vreme kada imamo rekordne brojeve zaraženih koronom, biti bezbedno da se održava referendum,  rekao je da će se država potruditi da se na svim biračkim mestima obezbedi način glasanja koji neće nikog ugroziti.

Time bi, kaže Igor Mirović, član Predsedništva SNS , građani na najdirektniji način uticali da se u budućnnosti kroz mehanizme predvođene Ustavom stvorili uslovi za što efikasnije, nezavisno pravosuđe.

“Bila je živa rasprava, doneli smo većinom glasova odluku da pozovemo građane i očekujemo da 16. januara izađu na referendum, jer je to prilika da se kroz izmene Ustava ojača uloga pravosuđa i da se u toj oblasti uvedu primene na korist građanima”, rekao je Mirović novinarima nakon sednice Predsedništva SNS.

Dodao je da veruje da će se građani masovno odazvati pozivu da izađu na referendum.

“I da ćemo u nedelju zajedno podržati ustavne promene i da ćemo zajedno graditi važan segment života u zemlji, koji je na izvestan način uvek bio uticajem političkih struktura”, rekao je Mirović.

„U diskusiji je provejavalo jedinstvo stranke po tom pitanju i nema dileme da je to za Srbiju dobro, a sve ono što je dobro za Srbiju dobro je i za SNS“, naglasio je Mirović.

Dodao je da će tako biti započet jedan proces koji građani traže, a to je veća efikasnost i nezavisnost pravosuđa i otklon od posledica koje postoje još od 2009. godine, kada su vladajuće stranke, a danas opozicione, kroz politički proces sebi uzele za pravo da se, kadriranjem sudija, umešaju u pravosuđe i politizuju ga.

„Ubeđen sam da ćemo omogućiti nezavinsost i efikasnost pravosudne fukncije. Nije bilo suprotnih mišljenja, osim što je jedan glas bio protiv, dok su svi ostali glasali za to, da građane u nedelju pozovemo da izađud na referendum“, naglasio je Mirović.

Dodao je da ne može da kaže ko je bio protiv i ostavio medijima da to sami saznaju.

RAZGOVARANO I O BEZBEDNOSTI NA GLASANJU ZBOG KORONE

Na pitanje novinara da li će biti bezbedno da se u ovim uslovima održava referendum kada imamo rekordne brojeve zaraženih koronom, kazao je da je na sednici razgovarano i o tome, kao i da će se država potruditi da se na svim biračkim mestima obezbedi način glasanja koji neće nikog ugroziti.

„Tako da sam po tom pitanju uveren da ne treba imati bilo kakav strah, pošto će se preduzeti sve po pitanju maski i drugih mera kada je reč o zatvorenom prostoru, kako bi referendum prošao u najboljem mogućem redu“, naveo je Mirović.

 

„JEDNODUŠNA ŽELJA DA VUČIĆ BUDE NAŠ KANDIDAT“

Član Predsedništva SNS Igor Mirović rekao je večeras da je jednodušna želja ne samo članova tog tela već i ogromne većine birača u Srbiji da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo kandiduje na tu funkciju i da se njegov stav očekuje do kraja meseca.

Mirović je posle sednice Predsedništva na pitanje novinara da li se razgovaralo o kandidaturi Vučića i da li je bliži odluci o tome, rekao da ta tema formalno nije bila na dnevnom redu, ali da su kroz izlaganja članovi istakli stav da Vučić treba da se kandiduje, jer, kako se izrazio Mirović, „ima sučim izaći pred Miloša“.

On je istakao da je Vučić svojim radom i rezultatom izborio želju da govore o njemu kao svom kandidatu na predsedničkim izborima.

„Ne krijemo nameru, želju i volju da ga podrzimo na predstojećim izborima i uveren sam da on naše stavove prihvatiti i prihvatiti da bude kandidat i da će u toj borbi pobediti“, istakao je Mirović.

On je ocenio da neće biti laka borba, jer je veliki broj opozicionih kandidata i da će to biti do sada najozbiljnija politička borba u poslednja dva, tri izborna ciklusa.

„Predstoji veliki angazman clanstva i trud da svi naši biraci izađu na izbore i shvate znacaj programa i njegove realizacije o cemu najviše govori Aleksandar Vučić i o tome da je vazno odrzati kontinuitet u svim aspektima života“, rekao je Mirović.

On je ukazao da ako bi nekim čudom pobedio neko drugi sve bi se preko noći srušilo kao kula od karata.

Istakao je da su ogroman trud i rad uloženi u napredak Srbije , što je vidljivo i merljivo.

„Otuda naša jednodušna namera da ga podrzimo na predsednickim izborima. Očekujem da ćemo do kraja meseca imati i njegov i nas jasan stav o tome“, naveo je Mirović.

NA IZBORE SA REZULTATIMA

Mirović je preneo i da je na sednici doneta odluka da stranka na predstojeće izbore izađe sa rezultatima postignutim u prethodnom mandatu, na koje su, kaže, ponosni.

“Razmatrali smo pitanja koja su važna kada je reč o izborima koji će se održati u aprilu – predsednički, parlamentarni, i beogradski, kao i nekoliko lokalnih skupština kojima ističu mandati. Danas smo jasno potcrtali važna politička i sva druga društvena pitanja skojima se ponosimo, a koja su u proteklom mandatu, kada je rec o delovanju pre svega predsednika i vlade, bila fokusu u interesovanja građana“, objasnio je Mirović.

On je dodao da je zaključeno da je stranka imala velike rezultate u svim oblastima života, kada reč o razvoju Srbije, povećanju ugleda zemlje…

“Izaći ćemo sa rezultatima i programom na predstojece izbore, koji će ponuditi kontinuitet, ali i nove programe i pravce“, najavio je Mirović.

Takođe, naveo je da će do kraja meseca biti održane još jedna sednica Predsedništva i Glavnog odbora stranke, na kojima će se razmatrati koaliconi savezi.

„Još nismo razgovarali o savezima, jer smo na početku preizbornog perioda. U februaru će biti zakazani parlametarni izbori, par onda i predsednički“, kazao je on.

Mirović je naglasio da stranka ima razloga da bude zadovoljna, pre svega kada je reč o mandatu predsednika koji je izneo veliki teret ekonomskih promena, čiji su rezultati vidljivi i jasno merljivi, koji su garant da će biti kontinuitet i još bolji rezultati.

Preneo je da je to bila jednoglasna ocena članova Predsedništva.

Na pitanje ko je izostao sa sednice Predsedništva, Mirović nije govorio o konkretnim imenima, već je rekao da sednici nije prisustvovalo četiri funkcionera, koji su odsustvovali zbog korone.

O POŽARU U KOLUBARI

Na pitanje da li je na sednici bilo reči o požaru u “Kolubari” i odgovornosti za taj incident, odgovorio je da nije bilo reči o tome, ali da je to događaj koji zahteva punu pažnju vlade i nadležnih organa, te da veruje da će oni učiniti sve da istraže uzroke požara koji je naneo veliku štetu.

Leave a reply