TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika region i Srbija Udarne

ŠOLC DANAS U BEOGRADU, VUČIĆ DOMAĆIN POSETE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić domaćin je današnje posete kancelara Nemačke Olafa Šolca, s kojim će imati odvojeni razgovor.
Posle dočeka kancelara Šolca na Aerodromu “Nikola Tesla” u 15 sati, uslediće ceremonija svečanog dočeka ispred Palate Srbija. Zatim će predsednik Srbije i nemački kancelar imati “tet-a-tet” razgovor, najavila je služba za saradnju s medijima predsednika. Nakon sastanka predviđeni su plenarni razgovori delegacija Srbije i Nemačke koje će predvoditi predsednik Vučić i kancelar Šolc.
Nakon plenarnih razgovora Vučić i Šolc obratiće se medijima.

POSETA REGIONU

Prema najavi nemačke vlade on će najpre boraviti u Prištini, gde će, između ostalog, obići nemačke vojnike u sastavu KFOR. Zatim će doputovati u Beograd, gde će imati razgovore sa državnim vrhom Srbije. Uveče će otputovati u Grčku na poziv grčkog kolege Kirijakosa Micotakisa. Šolc će u Solunu prisustvovati večeri sa predstavnicia zemalja regionalne inicijative “Proces saradnje jugoistočne Evrope“. Sutra će Šolc posetiti Severnu Makedoniju i Bugarsku. U fokusu balkanske turneje biće evropska perspektiva zemalja Zapadnog Balkana i doprinos Nemačke poboljšanju regionalne saradnje i prevazilaženju bilateralnih blokada. Osim toga ključna tema razgovora biće, kako je najavljeno u Berlinu, i zajednička reakcija na rusku agresiju u Ukrajini.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com