Soli ima za početak zime

Soli ima za početak zime

ZIMSKA SLUZBANa temperaturama koje više odgovaraju prolećnim mesecima, nego sredini novembra, grad Niš mora da razmišlja o predstojećoj zimi. Štab zimske službe održao je prvi sastanak, i tvrde da će početak zime Niš dočekati spreman. Biće soli za prvi snežni udar, ali ne i za čitavu zimu, kažu članovi štaba zaduženi za čišćenje ulica od snega.

Iako ne deluje da će sneg uskoro da padne, zimske službe spremaju se za početak sezone. U Javno komunalnom preduzeću Medijana kojoj je i ove godine povereno da održava gradske ulice tokom zime, ima nešto soli od robnih rezervi, a u toku je nabavka novih količina. U toku je nabavka soli i u MD gradnji, koja će održavati lokalne puteve.

Ogromna dugovanja koja grad i Nišlije imaju prema Mediani mogu da naprave problem, ako zima bude snežna i ledena, tvrde u Mediani. Uprkos tome na ulicama će se tokom snežnih dana naći identičan broj vozila kao i prošle godine.

Komandant štaba i ove godine biće Dragan Dimitrijević iz Direkcije za izgradnju grada.

Javne površine u gradu podeljene su u pet stepena prioriteta. Na lokalnim putevima gde bude bilo hitnih slučajeva i nekome je ugorožen život, a Hitna pomoć ne može da reaguje zbog snega, zimska služba će u roku od sat vremena izaći na teren. Broj call centra Operativne zimske službe je 1985.