TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Udarne VESTI

SOTIROVSKI SA MEŠTANIMA NASELJA KOD JEVREJSKOG GROBLJA(VIDEO)

Stanovnici niškog naselja Stočni trg kod Jevrejskog groblja već neko vreme imaju problem sa vodovodom i kanalizacijom, što bi uskoro trebalo da se reši. To je prvo u nizu romskih naselja koje će gradonačelnica Niša obići sa svojim saradnicima.

Posebno se razmatra problem nelegalnih kuća. Kako kaže gradonačelnica, dogovor za iseljenje postoji i prvi korak je već napravljen.

Stanovnici Naselja Stočni trg koje se nalazi blizu jevrejskog groblja iskoristili su priliku da sa gradskim čelnicima razgovaraju o svim problemima koji ih muče.

Razmišlja se o tome da se izgradi novo naselje i da se ljudi sa ovog prostora, gde kuće ne mogu da se legalizuju, isele. Prvi korak je već napravljen. Gradska stambena agencija je napravila projekat za ovo naselje, potrebno je još da se obezbede finansijska sredstva.

Nijedna generacija nije uspela u tome da raseli ljude iz ovih kuća i i da Jevrejsko groblje pretvori u neku vrstu memorijalnog kompleksa. Koliko ćemo u tome uspeti, to će vreme pokazati, ali najvažnije je da postoji dogovor. Ja sam zamolila ove ljude da razmisle i da se međusobno dogovore da li su za to da mi krenemo u projektovanje pojedinih kuća ili stambenih zgrada, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kako bi se ovaj problem u Naselju Stočni trg rešio, ambasador Izraela je prilikom nedavne posete Nišu, ponudio pomoć te zemlje.

Gradonačelnica će obići i ostala romska naselja.

Režemo topole, sređujemo vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Sledeće nedelje obići ćemo i Beogradu malu, zatim Naselje Crvena zvezda. Radi se i na reciklažnim dvorištu, kaže odbornik u Skupštini grada Svetislav Jovanović.

Kako kaže, problem se rešavaju po prioritetima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com