TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

Spajanje Divljane i Dečijeg centra pod novim nazivom

Nakon što je Privredni sud u Nišu odbio registrovanje nove ustanove koja će spojiti Divljanu i Dečiji kulturni centar pod nazivom Dečiji obrazovno rekreativni centar, odbornici su stavili van snage ovu odluku. Ipak, do spajanja dve ustanove u jednu će svakako doći, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. To su potvrdili i niški odbronici koji su usvojili odluku o osnivanju nove ustanove ali pod drugim nazivom Dečiji kulturni rekreativni centar.

SPAJANJE DIVLJANJE I DEČIJEG CENTRA POD NOVIM NAZIVOM

Spajanjem Dečjeg centra i Divljane osnovaće se nova ustanova pod nazivom Dečiji kulturni rekreativni centar, odlučili su odbornici Grada Niša. Nacrt ugovora o statusnoj promeni spajanja i osnivanjem nove ustanove direktori Divljane i Dečjeg centra su u obavezi da ga potpišu. Novi osnivački akt biće podnet Agenciji za privredne registre.

Imajući u vidu da registracija kod Privrednog suda na osnovu prethodne odluke o spajanju nije uspela, predlagač je dao novi naziv i osnivačka akta i formiranju novog Upravnog odbora i imenovanju vršioca dužnosti direktora i ta nova institucija zvaće se Dečiji kulturni rekreativni centar. Naziv govori da se radi o ustanovi kulutre koja će moći da bude registrovana u Agenciji za privredne registre”, kaže predsednik SG Niš, Boban Džunić. 

Usvajanjem rebalansa budžeta omogućene su i plate za sve radnike.

Nijedan radnik ne treba da se plaši za svoju sudbnu jer neće ostati bez posla”, ističe gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Ostaće u kutluri jer je prethodnim odlukama Gradskog veća je bilo da budu u obrazovanju, ali ono što su radnici tražili to su i dobili”, objašnjava predsednik SG Niš Boban Džunić.  

Divljana i Dečiji kulturni ili Dečji kulturno rekreativni centar moraju da budu jedna ustanova. Oni su do 2018. biloi jedinstvena ustanova i funkcionisali su u nekim periodima loše zbog lošeg menadžmenta. Ali kada date mogućnost da roditelji dece imaju uslugu različitih sekcija koje nećemo oduzeti, kao ni “Majsku pesmu”, ni rekreaciju dece u Divljani”, dodaje gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

Novim osnivačkim aktom pretežna delatnost ustanove je rad umetničkih ustanova, ali i zabavnih i tematskih parkova, kao i dnevna briga o deci. To znači da ustanova može da organizuje boravak, odmor, rekreaciju i oporavak osnovaca, srednjoškolaca, predškolske dece, ali i niških korisnika Centra “Mara”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com