"Spora reka" na bazenu zatvorena zbog povreda kupača

BAZEN POVREDE (3)Deo novog niškog akva parka privremeno je zatvoren zbog posekotina koje je nekoliko posetilaca zadobilo u delu sa takozvanom sporom rekom. Rešetke na koje su se povredili poslate su na remont, a nadležni kažu da će se odgovornost za ovaj incident ispitati, ali da svakako ima odgovornosti i spasilaca i kupača.

Odmah nakon svečanog otvaranja, deo mini akva parka je zatvoren jer se na delu koji se zove “spora reka” povredilo nekoliko kupača. Oni su se isekli na rešetke koje inače prekrivaju otvor, odnosno deo gde se nalaze pumpe. Kako saznajemo, jedan mladić morao je na ušivanje povrede, dok je još troje lakše povređeno. Roditelji su se o tome prvo oglasili na društvenim mrežama.

Nadležni kažu da se ovim delom sme proći samo plutajući na gumenim čamcima. Kako se dogodilo da kupači nogama dodirnu rešetku, zašto ih je rešetka posekla i kako spasioci nisu mogli to da spreče?

Istog momenta su reagovali, ali već su se povredili. Spasioci će ubuduće mnogo mnogo više pažnje da posvete. Kontrola je već pojačana, kaže Dragan Perić, direktor SC Čair.

BAZEN POVREDE (2)Obe rešetke date su na remont i plastificiranje a od izvodjača radova zatraženo je objašnjenje kako je mouguće da je bazen predat kao ispravan, a postojao je nedostatak, kaže Perić. Gradonačelnik Niša koji je juče otvorio novi kompleks, obišao je mesto gde su se kupači povredili.

Korisnici bazena nisu poštovali uslove pod kojima taj deo bazena mora da se koristi, što po meni ne opravdava odgovornost ljudi koji rade ovde koji treba da skreću pažnju da se ne može izlaziti iz gumenih čamaca, kaže Perišić.

Kaže, tražiće da se detaljno ispita  ko je odgovoran za povređivanja.

Ja ću, u saradnji sa nadzornim organom, insistirati da se vidi da li je sve urađeno po projektu koji je poštovao standarde za ovakve objekte i da se vidi da li su poštovani uslovi korišćenja ovakvog objekta, dodaje gradonačelnik.

Direktor Sportskog centra kaže da će primiti sve posetioce koji su zadobili posekotine kako bi im se lično izvinio, kao i da su svi kupači osigurani.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com