Sporazum o otplati duga na rate do kraja decembra

Sporazum o otplati duga na rate do kraja decembra

OBJEDINJENA NAPLATAPoslednja šansa da se oslobodite dugovanja prema Objedinjenoj naplati na rate ističe 31. decembra! Naravno, ako imate pare! Ako nemate, dug će vam ionako uterati izvršitelji, a tada ćete morati da dodatno platite i njima i to ne malu sumu! Do sada je ugovor o reprogramu duga sklopilo oko 2.500 hiljade Nišlija. Među njima ima i onih koji račune nisu plaćali 7 godina, pa će milionski dug otplaćivati na rate.

Niko ne želi tužbu ili privatnog izvršitelja na vratima, pogotovo ne kao poklon za Novu godinu – a upravo to mogu očekivati oni koji do kraja decembra ne plate ili ne sklope reprogram o isplati duga sa niškom Objedinjenom naplatom. Ukupna suma koju Nišlije duguju iznosi oko milijardu i po dinara – od toga je 900 miliona utuženo. Otud pred šalterima ovog preduzeća već gužva, da se iskoristi mogućnost otplate na rate.

Dnevno se sklopi između 100 i 200 ugovora. Najviše se duguje za grejanje, zatim za odvoz smeća, vodu, i na kraju za održavanje unutrašnjosti zgrada, kaže Miloš Nikolić iz  JP „Objedinjena naplata“

Da su neki ozbiljno shvatili dugovanja Objedinje naplate, pokazala je i jedna Nišlijka koja je rešila da rekordan dug od milion i 600 hiljada isplati. Onih sa milionskim saldom srećom nema mnogo, kažu u Objedinjenoj naplati , a i oni sa manjim dugom voljni su da ga se otarase. Kako to, međutim, često biva, čekaju se poslednji dani.

Iako neki čekaju da dug zastari, to nse eće desiti, a od januara 2015. brigu o tome preuzeće niški Osnovni sud, kaže direktorka Jelena Stojanović.

Isplata duga moguća je na najviše 60 rata, a ako se plaća u celosti, kamata će biti otpisana.

 [mom_video type=”youtube” id=”Yz7teNxgOX4″]

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com