SPS kritikuje stanje u kulturi

SPSNiške socijaliste kritikuju loše stanje kulture u gradu. Iako su bili deo i ove i prošle gradske vlasti, a na čelu pojedinih kulturnih institucija su bili baš njihovi kadrovi, u SPS – u tvrde da je situacija takva jer se ljudi zaduženi za kulturu njome ne bave dovoljno ili nisu kompetentni za tu oblast.

Dodaju da Niš ima kvalitetne ljude koji bi se borili za kulturu, ali ih treba postaviti na odgovarajuća mesta. Najavljuju promene ukoliko dobiju poverenje građana.

Pred nama su 4 dobre godine da pokušamo da spasimo šta se spasiti može i da kulturu vratimo u one civilizacijske tokove koje grad Niš od nas očekuje, kaže član SPS-a Miodrag Anđelković.

Treba malo drugačije organizovati te amatere, Sićevačka kolonija konačno treba da dobije svoj galerijski prostor, da se se reši problem sa prostorom Galerije Srbija koji je oduzet u postupku restitucije. Mora neko da brine o tome, dodaje član SPS-a Siniša Stamenković.

Socijaliste kritikuju i festivale uprkos tome što su upravo njihovi kadrovi uključeni u organizaciju. Smatraju da treba više ulagati, ali uz određene korekcije jer su oni trenutno, kako tvrde, daleko ispod nivoa ozbiljnih festivala.