TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SRBI OD ČETVRKA UKLANJAJU BARIKADE, TRAŽE POŠTOVANJE REZOLUCIJE 1244

Vučić: Sutra u prepodnevnim satima kreće uklanjanje barikada. Zaključci Srba sa barikada su da ako se nastave hapšenja Srba zatvoriće sever KiM za prištinske institucije zauvek, traže jasnu potvrdu da nikad neče biti priznanja Kosova u bilo kojoj formi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Raški da se pokazalo da ne treba da imamo puno poverenja ni u međunarodnu zajednicu, ali da moramo da pokušavamo da gradimo poverenje i probamo nešto da promenimo i u odnosima sa međunarodnim partnerima. Vučić je to rekao tokom sastanka sa Srbima sa KiM, odgovarajući na pitanje predsednika Privremenog organa opštine Leposavić u ostavci Zorana Todića koji je, između ostalog, rekao da su Srbi sa KiM očekivali od predsednika da kroz razgovor sa predstavnicima međunarodne zajednice izdejstvuje da specijalne policijske jedinice ne borave više na severu KiM jer to, dodao je, uliva strah kod srpskog naroda.

“Kada sam predočio ljudima da ste uspeli da SAD i Evropa budu garant ovog papira da ljudi koji su bili na barikadama neće da budu procesuirani, dobio sam pitanje zašto se ne pritisne Priština da se donese zakon o amnestiji i da Priština to zakonom ne garantuje. Najbitnije je da niko nije stradao”, rekao je Todić. Vučić je na to odgovorio: “Kažete što Priština ne donese zakon o amnestiji, zar su nam dovoljni Amerkanci i Evropljani. Jel to hoćete da mi kažete da više verujete Prištini nego Amerikancima i Evropljanima ili tražimo razlog da budemo protiv nečega? Samo se plašim da je ovo drugo”, rekao je Vučić.

Naveo je da se pokazalo da ne treba da imamo puno poverenja u njih, ali da moramo da pokušavamo da gradimo neku vrstu poverenja i probamo nešto da promenimo i u odnosima sa međunarodnim partnerima. “Kada sam dolazio da objašnjavam za Briselski sporazum rekao sam da ćemo se na njega pozivati za neku godinu. Na moju žalost, to se dogodilo jer oni nisu bili u stanju da ispune Brisleski sporazum, ali svaki sporazum je međunarodnoj zajednici uvek služio da koriste ono što njima odgovara, a da izbegne ono što nama odgovara”, rekao je Vučić. Dodao je da u papirima ”nema ničega što nas obavezuje dodatno”.

”To im je problem, ne znam šta bi mogli da iskoriste, ovde nema ništa što je naša obaveza. Ovde konačno ima da je neko slušao šta Srbi govore, nema nikakvog problema za nas tako da i ako ne poštuju, navikli smo, šta drugo možemo da uradimo, šta je druga opcija? Pričate o spiskovima, pa to je stvar koju smo napisali da nema nikakvih lista niti spiskova, napisali Amerikanci i Evropljani.

Osim toga, napisali su da svi koji su bili na barikadama ne mogu da odgovaraju. Znači da ste ipak nešto uspeli, i vi i mi, svi zajedno”, rekao je predsednik Srbije.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com