SRBIJA OBELEŽAVA 23. GODIŠNJICU BITKE NA KOŠARAMA (VIDEO)

SRBIJA OBELEŽAVA 23. GODIŠNJICU BITKE NA KOŠARAMA (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić položio je venac na Spomenik junacima sa Košara, koji su pre 23 godine branili drzavnu granicu i sprecili kopnenu invaziju teroristicke OVK iz Albanije na teritoriju Srbije.

“Sloboda Srbije je bila i ostaće najveća vrednost za koju se borimo, a kada imamo takve junake nema zbog čega da se brinemo”, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju veteranima sa Košara.

Vučić je istakao da se danas posle mnogo godina bar govori o bici na Košarama i seća dela stradalih.

 

Vučić sa herojima s Košara: Da nađemo način da pomognemo

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Predsednik je izjavio da je spreman da se do kraja sedmice sastane sa veteranima bitke sa Košara, kako bi kroz razgovor utvrdili da li i na koji način država može da pomogne herojima jedne od najtežih bitaka u novijoj istoriji, koji su 1999. godine branili državnu granicu od albanskih snaga.

Posle polaganja venca na Spomenik herojima s Košara, jedan od veterana te bitke Darko Anđelković iz Raške, rekao je Vučiću da je dobro što heroji nisu otišli u zaborav, na čemu su zahvalni, ali da bi, iako su svesni da su vremena teška, trebalo napraviti neki pomak u rešavanju njihovog statusa, jer, kaže, mnogo boraca je na ivici egzistencije.