SRPSKA LISTA: KURTIJU ROK DO 1. JUNA DA PRESTANE SA REPRESIJOM NAD SRPSKIM NARODOM ILI SLEDI ODLUČAN ODGOVOR(VIDEO)

SRPSKA LISTA: KURTIJU ROK DO 1. JUNA DA PRESTANE SA REPRESIJOM NAD SRPSKIM NARODOM ILI SLEDI ODLUČAN ODGOVOR(VIDEO)

Predstavnici Srpske liste dali su rok do 1. juna prištinskom premijeru Aljbinu Kurtiju da “prestane sa represijom nad srpskim narodom na KiM” uz poruku da će, ukoliko se ove ili slične akcije nastave, uslediti odlučan odgovor srpskog naroda.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je na konferenciji za novinare nakon polaganja zakletve gradonačelnika Severne Mitrovice i isticanja zastave tzv. Kosova na zgradi opštine, da je isključivo zalaganjem Srpske liste, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog naroda, kao i nadljudskim naporima sačuvan mir.

“Uspeli smo da sačuvamo mir i da obuzdamo narod da ne reaguje na provokacije koje dolaze od antisrpskog režima Aljbina Kurtija”, rekao je Simić.

Istakao je da je strpljenju došao kraj, a Kurtiju dao rok do 1. juna da “prestane sa represijom nad srpskim narodom na prostorima KiM”.

“Da prestane sa nekakvim otimanjem srpske zemlje koju on podvodi pod lažnu eksproprijaciju. Da prestane sa šikaniranjem srpskih građana, hapšenjem prikrivenim nekim lažnim optužnicama na kojima se nalaze Srbi. Da prestane sa progonom, zastrašivanjm i napadima na Srbe. Da prestane sa pritvaranjem Srba, jer se i dan danas širom kazamata na prostoru KiM nalaze Srbi bez ikakvog dokaza za krivicu ili za ono što im se stavlja na teret. Da prestane sa uskraćivanjem osnovnih i elementarnih prava srpskog naroda, poput prava na lečenje, na obrazovanje, prava da poput svih drugin naroda u Evropi u 21. veku imaju pravo da biraju, da izlaze na izbore i referendum što je Srbima na KiM bilo uskraćeno”, istakao je Simić.

Za kraj je poručio da ukoliko se ove ili slične kacije nastave, 1. juna će uslediti odlučan odgovor srpskog naroda.

“Pravo da Srbi ostanu i opstanu na svojim ognjištima branićemo svim sredstvima”, zaključio je Simić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com