Srpski džezeri uskoro u Kini?

Srpski džezeri uskoro u Kini?

NISVILENiški i srpski džez i pop muzičari uskoro će gostovati na najznačajnijim kineskim džez festivalima, dok će dva kineska džez benda možda učestvovati na sledećem Nišvilu. To najavljuje direktor Nišvila Ivan Blagojević, nakon dvonedeljnog boravka u zemlji izlazećeg sunca.

Fantastična organizacija, izvrsni bendovi, tretman koji džez ima u Kini i Šangaju, sve to oduševilo je direktora Nišvila Ivana Blagojevića tokom boravka u ovim zemljama. I njegovi domaćini bili su oduševljeni Nišvilom. Toliko da su od Blagojevića tražili snimke naših džez muzičara kako bi mogli da ih pozovu da učestvuju na njihovim najprestižnijim festivalima.

Blagojević je , zajedno sa direktorima evropskih džez festivala u Kini i Šangaju boravio na poziv kineske džez asocijacije.Učestvovao je na više tribina, foruma i okruglih stolova. Tako se nametnula ideja da se napravi festioval koji će obuhvatiti više zemalja I to onih koji su se nalazili na nekadađnjem putu svile.

Tokom dvonedeljnog boravka Blagojević je posetio festivale I razgovarao sa značajnim ljudima u Pekingu, Šangaju i Guandžou.U Guandžou je, u koncertnoj sali od 1.500 mesta, bio i na koncertima velikih imena džeza kao što su Dee Dee Bridgewatter i “Victor Wooten Trio”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com