Srpski “mirovnjaci” ispraćeni na Kipar

VOJSKAStreljački vod niškog 21. bataljona veze Kopnene vojske svečano je ispraćen u multinacionalnu mirovnu operaciju na Kipar. To je prvi put da se u multinacionalu operaciju upućuje jedinica iz sastava ovog bataljona.

U šestomesečnu misiju otišla su 44 pripadnika Vojske Srbije, a među njima  i dve žene.  Pripadnica streljačkog voda Jelena Radovanović kaže da pre 15 godina, kada je kročila u kasarnu nije ni slutila da će biti upućena u mirovnu misiju.

Ovaj odlazak u meni izaziva uzbuđenje i neizmerno oduševljenje što ću se na taj način odužiti mom narodu i mojoj zemlji, kaže Jelena.

U mirovnu misiju pripadnike Vojske poveo je komandir Streljačkog voda, kapetan Bratislav Antić.

Ponosan sam na pripadnike svog voda koji su svojim radom, trudom i zalaganjem savladali obuku i mislim da će sve poverene zadatke izvršavati časno i profesionalno, ističe kapetan Antić.

Mirovnjake je pozdravio i general potpukovnik Milosav Simović istakavši da je svaka dosadašnja misija dobila najvišu ocenu.

Vaš zadatak jeste da stručno, odgovorno i profesionalno izvršite sve postavljene zadatke tamo daleko, u Republici Kipar, gde narod uvažava i ceni srpsku vojsku, dodaje general Simović.

A svečanosti u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, prisustvovali su rođaci i prijatelji srpskih mirovnjaka.

Ovo je 10. smena naših vojnika na Kipru od 2011.godine. Inače, multinacionalne operacije UN započete su pre 52 godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com