U očekivanju dolaska svog lidera u Srbiju, radikali se organizuju za veliki miting koji će održati u subotu u Beogradu, na kojem će učestvovati i sam Vojislav Šešelj. Kako kažu, vraćanjem Šešelja u Srbiju vraća se i SRS na političku scenu.

srs krstic
Bojan Krstić, predsednik Gradskog odbora SRS

Mi apsolutno verujemo da je ovo vraćanje radikala na srpsku političku scenu. Šešelj je oličenje srpskog Nelsona Mendele. Dok se ne donese konačna presuda, mi ćemo se ponašati kao da je presuda oslobađajuća, kaže predsednik GO SRS Bojan Krstić.

Po pravilima Tribunala, neće biti objavljeno da je Šešelj napustio Hag sve dok njegov avion ne napusti vazdušni prostor Holandije. Očekuje se da u Beograd dođe u utorak ili sredu. Krstić kaže da postoje razne spekulacije da je Šešelj zadržan malo duže zbog podešavanja defibrilatora na srcu, po nekima i zbog bojazni Vlade Srbije da ne dođe do nereda jer je u Beogradu albanski premijer. A koliko će Šešelj ostati u Srbiji, zavisiće od datuma izricanja presude.

On će biti u Srbiji sve dok ga ne budu pozvali iz Haga na izricanje presude. Kako nam je rekao, to zadovoljstvo sigurno neće propustiti. On će se sigurno javiti Haškom tribunalu da čuje presudu, ma kako ona smešno zvuči, kaže Krstić.

I niški radikali pripremaju se za Beograd. Koliko će autobusa poći, to zavisi od broja zainteresovanih. Krstić kaže da im se priključuju i pristalice iz Makedonije, Crne Gore i Republike Srpske.[mom_video type=“youtube“ id=“XPhwbKsk-NE“]