SRPSKI TENISKI “KRALJ”: OD ŽITORAĐE DO LUKSEMBURGA (VIDEO)

SRPSKI TENISKI “KRALJ”: OD ŽITORAĐE DO LUKSEMBURGA (VIDEO)

Za teniskog trenera Radivoja Milenkovića kažu da je u Luksemburgu, posle kralja najpopularnija ličnost. Sedmostruki osvajač titule prvaka Luksemburga i čovek pod čijim su patronatom radili Davidenko, Tipsarević, Conga i mnogi drugi, govorio je za Zonu Plus, o svojoj trenerskoj karijeri.

Kada se odlučio da kimono zameni reketom u svojoj rodnoj Žitorađi dočekan je rečenicom ”Šta će ti tej pirajke? ”. Međutim, Radivoja Milekovića to nije pokolebalo i ostao je dosledan svojim ambicijama da se bavi belim sportom. Danas je on jedan od najuspešnijih teniskih trenera van Srbije, i čovek koji je neizostavni deo uspeha Janka Tipsarevića, Nikolaja Davidenka i mnogih drugih.

” U mom mestu, Žitorađi to je bio anoniman sport i kad sam ja rekao ocu koji je želeo da studiram ekonomiju čime želim da se bavim on mi je rekao … ti tvoje pirajke ” – kaže Radivoje Milenković.

Iako u osmoj deceniji i dalje ga ljubav prema tenisu ne napušta. Kada je povremeno u Nišu, svoje znanje prenosi mladim teniserima i teniserkama. O tome koliko je Milenković cenjen u svetu tenisa dovoljno govori činjenica da je na svim većim turnirima redovan gost uz Matsa Vilandera, Pita Samprasa i drugih.