TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SRUŠIO SE MIG-21 KOD MALOG ZVORNIKA

FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an

Tužilac:Izvesno da su poginula oba pilota

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Šapcu Zoran Obradović izjavio je da su, u padu vojnog aviona kod Malog Zvornika, poginula oba pilota.

“Izvesno je da su poginula oba pilota”, rekao je Obradović za Novosti.

 

U padu aviona poginuo pilot

Pilot Z.V, koji je upravljao avionom MIG 21, poginuo je kada se njegova letelica srušila u reonu Brasine, kod Malog Zvornika, potvrđeno je Tanjugu u porodici stradalog pilota.

Pilot je (43), inače, rodom iz sela Donja Borina i, kako navode članovi njegove porodice, poginuo je malo pošto je nadleteo svoje selo i porodičnu kuću.

Avion Mig 21 Vojske Srbije srušio se kod Malog Zvornika tokom redovnog letačkog zadatka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

“Tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka jutros oko 9 časova srušio se avion MiG-21

FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an

Vojske Srbije u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika. Na lice mesta upućena je ekipa Službe traganja i spasavanja Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i nadležni organi” – navodi se u saopštenju.

 

FOTO TANJUG / MIRA MITROVIC/ an

Upućene su i ekipe Službe traganja i spasavanja RV i PVO i nadležni organi. Očevici kažu da je avio jutros nadletao selo, i da je u jednom momentu leteo jako nisko, tik iznad krovova kuća. Navode da se avion borio, okretao i da se onda dogodio pad posle kojeg se podigao jak dim. Predsednika Srbije Aleksandra Vučić vest o padu aviona zatekla je u Istanbulu gde je novinarima jutros rekao da je čuo da se dogodila nesreća.

MIinistarstvo odbrane: MIG21 star 34 godine, ali ispravan za let

Na mestu pada aviona MiG-21 u selu Brasina kod Malog Zvornika nalaze se ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

Avion MiG-21 Vojske Srbije, koji se tokom izvršenja redovnog letačkog zadatka srušio danas oko 9.10 časova u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika, pregledan je pre poletanja u skladu sa svim procedurama i nakom pregleda konstatovano je da je ispravan i spreman za let.

Na lice mesta izašli su nadležni istražni organi. Uviđaj je u toku.

Prema pisanju portala Tango six, avion je star 34 godine.

Ta letelica se, nakon remonta 2016. u Vazduhoplovnom zavodu “Moma Stanojlović” i pauze od dve godine, našla ponovo u vazduhu u maju ove godine, navodi taj portal i dodaje da je trebalo da ostane u upotrebi do 2026.

Reč je o dvosedu MiG-21UM, kojeg je decembra 1986. nabavila bivša Jugoslavija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com