TOPLANA JUGZbog havarije na Toplani Jug, Gradsko veće je na kolegijumu dogovorilo da od države, koja je obezbedila izvodjača, i Gradske toplane zatraži objašnjenje za nastali problem,kaže za Tv Zona plus zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković. Slavković kaže da će se angažovati i veštak, ako je potrebno, da kaže šta se i kako dešava sa kotlovima Toplani Jug, za čiju rekonstrukciju je plaćeno milion i po dinara. Pre kolegijuma, o kotlovima pa i smenama povela se polemika na društvenim mrežama.

Havarija u Toplani Jug, zbog koje već više od mesec dana kotlovi rade neprekidno, naterala je i članove gradskog veća da reaguju.

Situacija ozbiljna. Gradsko veće je na kolegijumu donelo odluku da zatraži objašnjenje šta se dešava, kao i veštačenje koje će pokazati koliko je sistem ugrožen i kako problem da se reši, kaže zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Za nastalo stanje, Slavković krivi rukovodstvo Toplane, koje je, kako kaže, nestručnim radom dovelo sistem grejanja u Nišu do pucanja.

Direktor Toplane Slobodan Maksimović medjutim odbacuje svaku krivicu. Nije želeo pred kamere, ali je kazao da nadzor nad radovima vrše stručna lica.

 Apsolutno nije tačno da nestručni ljudi rade na saniranju havarije. Licencirani i obučeni ljudi, koje je postavila država i Toplana vrše nadzor nad radovima. Odgovorno tvrdim da se sve radi onako kako nalažu zakon i struka, rekao je Maksimović u telefonskoj izjavi.

Medjutim Slavković smatra da je vreme da se rukovodstva Toplane, kao i ostalih komunalnih preduzeća koje ne rade kako treba,menja. Odgovornost za to prebacuje na skupštinu grada, koja po zakonu postavlja i menja rukovodstva.

-Nije samo Toplana u pitanju, već i gorica, pa i Parking servis. Skupština grada bi morala da reaguje, tvrdi Slavković.

Slavković je na svom fecebook profilu optužio Maksimovića i da ucenjuje SNS time što kaže da hoće da podnese ostavku na direktorsko mesto samo u slučaju da ga postave za zamenika direktora Toplane. Maksimović za ove navode kaže da su besmisleni.

By rezija