ŠTA SE ZAISTA DOGODILO  ĐOKIĆIMA?

ŠTA SE ZAISTA DOGODILO ĐOKIĆIMA?

Slučaj porodice Đokić različitim obrtima već skoro mesec dana potresa Srbiju. Od nestanka krajem septembra, preko velike potrage,  spaljenih tela i automobila do hapšenja rođaka osumnjičenih za monstruozno ubistvo. Šta se zaista dogodilo Đokićima?

Manje od mesec dana bilo je potrebno  srpskoj policiji da počne razmotavanje klupka oko monstruoznog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca. Posednji u nizu dogadjaja je određivanje pritvora za  osumnjičene. Tako su se iza rešetaka,  na 30 dana našli G.Dž, I njegovi sinovi S.Dž. i M.Dž. . Oni su pod istragom zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo iz čl. 114 st. 1 tač. 11 Krivičnog zakonika.

“Višem sudu u Nišu je podnet predlog da se protiv okrivljenih odredi pritvor u trajanju do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.” kaže Borislav Radonjić , pr Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

 

HRONOLOGIJA NESTANKA PORODICE ĐOKIĆ

Goran, njegova žena Gordana I ćerka Lidija poslednji put su viđeni u noći 26.septembra. Dva dana kasnije prijavljen je njihov nestanak. Tokom potrage policija je češljala okolna sela, angažovani su ronici na Bovanskom jezeru, žandarmerija, helikopteri i psi tragači.

potraga za nestalom porodicom

02.oktobra pronadjen je spaljen automobil u ataru sela Tešica, sutradan I njihova zapaljena tela 10-tak kilometara dalje ali u suprotnom pravcu u ataru sela Moravac. Jeziva slika na mestu zločina nikog nije ostavila ravnodušnim.

mesto gde su pronadjena tela porodice Djokic

04.oktobra  na mestu gde je zapaljen automobil pronadjena je čaura . Već se uveliko pričalo da je porodica Đokić ubijena zbog novca.

 

21.oktobra  priveden je osumničeni  G.DŽ iz Aleksinca, vatrogasac u penziji inače brat ubijenog Gorana. Sutradan su privedena još dva lica iz sela Moravac, a već 23.  I M. Dž. i S. Dž. sinovi prvog osumnjičenog.

 

 

DA LI NOVAC UVEK MOTIV UBISTVA ? 

U dvorištu jednog od uhapšenih sinova, policija je pronašla 43.000 evra, za koje se sumnja da je samo deo novca koji im otet.

Da li su Đokići koji su godinama držali menjačnicu u Aleksincu zasita brutalno ubijeni samo zbog para?

Ko ih je sačekao na raskrsnici ka Tešici kobne noći,  kada je video kamera na jednoj auto-perionici poslednji put su snimila njihov automobil?

Šta se zapravo dogodilo Đokićima, je veliki odgovor, koji sada treba da daju istražni organi.