четвртак, јун 13

ŠTAB: SITUACIJA U NIŠU BOLJA, ALI POTREBAN OPREZ! (VIDEO)

0
135

Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša ocenio je da je epidemiološka situacija u Nišu iz dana u dan bolja.

Broj pacijenata na lečenju u KC Niš i privremenim kovid bolnicama, kao i broj zaraženih korona virusom u socijalnim ustanovama na teritoriji Grada i okolnih opština se smanjuje. Istovremeno, raste broj testiranih građana, a smanjuje procenat onih sa pozitivnim rezultatom na prisustvo virusa COVID19.

Ali, važno je podsetiti da epidemiolozi ocenjuju da je sveukupna situacija u Nišu i dalje nesigurna, i da rizik od oboljevanja postoji, te da je, zbog toga, neophodna puna primena svih propisanih mera zaštite uz obavezno poštovanje preporuka lekara i nadležnih državnih organa.

Štab je ocenio da se pripreme za dalje ublažavanje mera moraju pažljivo sprovesti, i obezbediti puna primena svih zakonskih odredbi. Zato su naložene i određene mere.

Od ponedeljka ponovo startuje međugradski prevoz, a od 8. maja počinje da saobraća i gradski pa je naložempo testiranje svih vozača, konduktera i kontrolora na Kovid 19.

U ponedeljak, 4. maja, ponovo počinju da rade kafići i drugi ugostiteljski objekti, pa je dat nalog svim inspekcijskim službama da na terenu striktno kontrolišu primenu svih propisanih preventivnih mera koje su važne za bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga.

Sve propisane mere i preporuke objavljene su a zvaničnom sajtu Grada Niša i obavezujuće su za sva pravna lica i preduzetnike, pružaoce usluga. Propisane mere mogu se videti I na sajtu TV Zona plus.


Leave a reply