Stanari zgrada u ulicama Svetozara Markovića i Sinđelićevog trga u Nišu protestovali su jer im je Parking servis uklonio rampu sa parkinga kod zgrada. Kako kažu, prostor koji je podrazumevao oko 40 parking mesta, sada će moći da koristi ko želi, a ne samo stanari. U Upravi za komunalne delatnosti kažu je prostor oko zgrada u vlasništvu Grada Niša i da su ga oni praktično uzurpirali proteklih godina.

 

Na parkingu u ulici Svetozara Markovića i Sinđelićevog trga protest stanara. Nezadovoljni su jer je rampa sa parkinga koji su do sada koristili kao svoj uklonjena. Sada su od mehaničke rampe ostali samo stubići.

2009. je postavljena mehanička rampa od Direkcije za izgradnju grada Niša. Pre dve godine, kada se gradila garaža u ulici Sinđelićev trg, Parking servirs nam je ponudio kao zahvalnost da nam da ovu elektronsku rampu koju su nam oni postavili i koristila se do jučerašnjeg datuma. Naša je želja da ti stubići ostanu, pa ako budemo izdjestvovali da vratimo ili mehaničku ili elektronsku koja bi služila da nam se ne parkira svako živ u dvorište. Bilo je privatno zemljište, Dali smo Vam papir gde piše da svaki vlasnik ima pravo na to parče zemlje, kaže upravnik zgrade Tihomir Spasić. 

Nadležni: To je gradska imovina

Međutim, pomoćnica gradonačelnice Niša Marina Živulović Petrović kaže da je taj prostor u vlasništvu grada i da je cela akcija napravljena na zahtev brojnih građana koji, dok je rampa bila zaključana, nisu mogli da koriste parking.

Kako je grupa građana napisala više dopisa nama da imaju problem sa parkiranjem, a da se to parkiranje koje koriste te zgrade u Svetoazara Markovića i Sinđelićev Trg nalazi pod rampama, gde je njima onemogućen prilazak i parkiranje. Onda je Uprava za građevinarstvo proverila o čemu se radi. Kroz katastar, i praktično i formalno mi smo vlasnici 430 metara kvadratnih metara, tako da oni oko svojih zgrada nemaju svoj dvorišni prostor, kaže Živulović Petrović. 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.