Staro groblje čiste socijalno ugroženi

Staro groblje čiste socijalno ugroženi

čišćenje Starog grobljaStaro groblje u Nišu, hronično zapušteno i obraslo u gusto, visoko rastinje, očistiće socijalno ugrožene Nišlije koje su angažovane preko Centra za socijalni rad. Radovi se izvode na inicijativu opštine Palilula.

 

 

Oni su socijalno ugroženi, jedva preživljavaju. Angažovani su na sto sati, 12 dana, a za to bi trebalo da dobiju 10.000 dinara, kaže koordinator za romska pitanja GO Palilula Igor Paunović.

Niško Staro groblje stalno je na meti vandala. Odavde su bila kradena vredna umetnička dela, polomljeni su brojni spomenici, a, povrh svega, ovaj sakralni kompleks hronično je obrastao u šipražje i travu visoku i dva metra. Tu su sahranjeni mnogi velikani, ali umesto da Staro groblje postane memorijalni kompleks, pretvorilo se u leglo pasa lutalica, mnogi kažu i zmija.

Slika se sada menja, barem privremeno.

 

Staro groblje pre akcije čišćenja
Staro groblje pre akcije čišćenja

Ovo je jedan od najneuređenijih delova grada, najneuređenije groblje, iako smo mi odavno dali inicijativu da se Staro groblje proglasi memorijalnim parkom, kaže predsednik GO Palilula Boban Džunić.

 

Džunić je pozvao sve ljude dobre volje da se priključe akciji i pomognu da se uredi Staro groblje.

 

Svi angažovani dobiće i topli obrok na terenu, a radno vreme biće prilagođeno visokim temperaturama. Sa njima su na terenu i ekipe JKP Gorica.

Iz Centra za socijalni rad najavljuju da će i Romsko groblje biti uređeno zahvaljujući radnom angažovanju osoba sa spiska socijalno ugroženih.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com