STEFANOVIĆ OBIŠAO VOJNU BOLNICU NIŠ: UZ DISCIPLINU I ODGOVORNOST POBEDIĆEMO KORONU (VIDEO)

STEFANOVIĆ OBIŠAO VOJNU BOLNICU NIŠ: UZ DISCIPLINU I ODGOVORNOST POBEDIĆEMO KORONU (VIDEO)

Ministar Stefanović u Vojnoj bolnici u Nišu,
FOTO – Ministarstvo odbrane

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović pozvao je danas građane Srbije da budu maksimalno disciplinovani i da se vakcinišu protiv kovida, podsećajući da je to jedini način da steknemo imunitet i da sprečimo dalje širenje ove opake bolesti.

Ministar odbrane obišao je danas Vojnu bolnicu u Nišu, koja je u ponedeljak ponovo ušla u kovid sistem sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta. Trenutno se na lečenju nalazi 66 pacijenata, dok su gotova sva kiseonična mesta popunjena.

Stefanović je izrazio zabrinutost što su kapaciteti Vojne bolnice Niš u tako kratkom roku već skoro u potpunosti popunjeni.

 – Moja ogromna zahvalnost lekarima i svim ljudima koji rade ovde u bolnici zato što ne posustaju. Zbrinjavaju pacijente, bore se za njih i pokazuju koliko su zaista ozbiljni i odgovorni ljudi. Zahvaljujući predsedniku Vučiću i Vladi Srbije mi danas imamo dovoljan broj vakcina, imamo više od milion vakcinisanih građana drugom dozom. Hoću još jednom da uputim apel građanima Srbije da iskoriste priliku da se vakcinišu i da time zaštite ne samo sebe, već i svoje članove porodice i svoje prijatelje bliske njima. Uz disciplinu, odgovornost i ozbiljnost uveren sam da možemo da pobedimo ovu opaku bolest – izjavio je ministar Stefanović.

Ministar Stefanović susreo se ovom prilikom sa porodicom Đenić koju čini četvoro lekara koji su angažovani u borbi protiv kovida od početka pandemije.

– Pukovnik Đenić kao otac porodice, njegova supruga i dvoje dece, svi rade u kovid sistemu. I oni su, zaista, ponos i dika naše zemlje, ponos i dika Srbije zato što od prvog dana učestvuju u borbi protiv kovida, nisu se sklonili u stranu, već su pokazali  kako se voli sopstvena zemlja, kako se voli poziv lekara i nesebično bili tu da se brinu o zdravlju svih ljudi koji su oboleli od kovida. I oni zaslužuju svo naše poštovanje i zahvalnost – rekao je ministar Stefanović, koji se zahvalio Đenićima u ime Ministarstva odbrane.

Pukovnik dr Nebojša Đenić, načelnik Sektora hirurških grana u Vojnoj bolnici Niš, njegova supruga dr Vesna Đenić, načelnik Odeljenja infektologije, sin dr Darko Đenić, lekar opšte prakse u Vojnoj bolnici i ćerka dr Saša Đenić, lekar na specijalizaciji u niškom Kliničkom centru, angažovani su u kovid sistemu kroz vojnu i civilne bolnice od početka pandemije.