TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

STEVANOVIĆ: PSIHOLOZI I PEDAGOZI NISU KAZNENE EKSPEDICIJE

Psihološko-pedagoške službe u školama ne smeju da budu posmatrane kao neke kaznene ekspedicije, a  društveni sistem trebalo bi ojačati uključivanjem novih stručnjaka, posebno u toj oblasti i sistemu socijalne zaštite, izjavila je za Zonu plus direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja dr Ivana Stevanović.  Ona je u Nišu bila jedan od predavača na treningu za pripadnike kriminalističke policije Niša i Prokuplja pod nazivom „Unapređenje kompetencija kriminalističke policije u oblasti prevencije i suzbijanja maloletničkog kriminala“.

Nakon tragičnih događaja i masovnih ubistava, sada je jako važan trenutak da čitav društveni sistem bude ojačan, pogotovo u oblasti maloletničkog pravosuđa, smatra direktorka Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja dr Ivana Stevanović.

Takođe, smatra da je neophodno uključiti nove stručnjake pre svega u sistem socijalne zaštite i psihološko-pedagoške službe u školama.

„Te psihološko-pedagoške službe ne smeju da budu posmatrane kao neke kaznene ekspedicije. Zajedno sa učiteljiima i nastavnicima treba da daju podršku učenicima i treba da postavljaju granice. Deca moraju da znaju šta su granice i šta je dozvoljeno, odnosno nezdozvoljeno“, istakla je Stevanović.

Podsetila je da je počela sa radom platforma Vlade Srbije pod nazivom „Čuvam te“, preko koje deca mogu da prijave svaki oblik nasilja.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com