STIGLO JOŠ POLA MILIONA DOZA VAKCINE SINOFARM (VIDEO)

STIGLO JOŠ POLA MILIONA DOZA VAKCINE SINOFARM (VIDEO)

U ovom trenutku vakcinisano je 26 odsto punoletnih građana makar jednom dozom, a oko 20 odsto je revakcinisano, rekla je premijerka Ana Brnabić, koja je na aerodromu u Beogradu sačekala novi kontingent od pola miliona doza vakcina iz Narodne Republike Kine.

“Više od 51 odsto stanovništva u populaciji od 65 do 74 godine dobilo je vakcinu, a u starosnoj kategoriji preko 75 godina vakcinisano je 42 odsto stanovništva. Cilj je upravo da se prvo zaštite stariji građani I građani sa hroničnim bolestima. Planiramo da do kraja aprila 40 odsto punoletnih građana primi makar jednu vakcinu“ – rekla je premijerka.

Kako je navela, ukupno je kineska kompanija isporučila dva i po miliona doza, a sutra stiže još 106.000 Fajzer vakcina i tada će Srbija preći cifru od 3,5 miliona obezbeđenih vakcina.

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo kaže da se i u njenoj zemlji obavlja masovna imunizacija.

“U Kini je do juče dato 140 miliona doza vakcine, potražnja za vakcinama je ogromna, ali smatramo da sve zemlje na svetu dele istu sudbinu i kineske kompanije su spremne da jedan deo proizvodnje isporuče i drugim zemljama” – rekla je ambasadorka Kine.