Stipendije najtalentovanijim sportistima (VIDEO)

Stipendije najtalentovanijim sportistima (VIDEO)

 Najbolji mladi sportisti dobili su godišnje stipendije grada Niša. 60 ugovora o stipendiranju sportistima je na svečanosti u Gradskoj kući uručio gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Ove godine za ove stipendije izdvojeno je 4,9 miliona dinara.

 

Oni su najbolji mladi sportisti koje Niš ima. Vredno treniraju i osvajaju medanje na brojnim takmičenjima.Ponosni su na sportske uspehe, ali i na stipendiju koju su dobili od grada Niša.

Jovana Milošević ima 16 godina, trenira gimnastiku već osam godina u gimnastičkom klubu Niš. Prvi put dobija stipendiju.

Jovana Milošević

“Trenirala sam više sportova ali je gimnastika ostavila najači utisak na mene. Moj najveći uspeh do sada je apsolutno prvenstvo Srbije, gde sam bila treća ekipno. Sada sam ušla u A program. To je veliki uspeh za mene. Stipendiju dobijam prvi put i veoma mi znači jer neću morati da tražim novac od mame i tate”, kaže Jovana Milošević.

Petnaestogodišnji Aleksa Nikolić takođe je dobitnik stipednije.

Aleksa Nikolić

“Ja treniram džudo već četiri godine. Počeo sam spontano na nagovor oca. U početku  nisam ni znao šta je to džudo ali sam ga vremenom zavoleo i počeo da postižem dobre rezultate. Moj najveći uspeh je prvak Srbije za starije pionire i drugo mesto n adržavnom prvenstvu za kadete. Stipendija mi znači i obavezuju me da više treniram”, kaže Aleksa Nikolić.

Kristina Živadinović ima 19 godina a   sportskom gimnastikom se bavi već 12 godina.

“Godinama se pripremam i vežbam za takmičenja.Osvojila sam i dobre rezultate. Moju upornost, rad i trud grad Niš je prepoznao i nagradio je nas sportiste”, kaže Kristina Živadinović

Kristina Živadinović

“Treniram karate već devet godina. Stipendija mi veoma znači primam je već dve godine” kaže  šesnaestogodišnja Anđela Marinković.

Za stipendijendiranje najtalentovanijih sportista grad Niš ove godine izdvaja 4,9 miliona dinara.

“Ikada nismo imali zakonsku obavezu grad Niš je stimulisao stipendijama najbolje sportiste. Pre dve godine je izašao novi zakon  i to nam je postala zakonska obaveza. Ove godine smo stipendirali 60 sportista”, kaže Beranislav Kačar , gradski većnik.

“Želim da vam kažem da budeti uporni, da verujete u ono što radite  i da budete istrajni  jer ćete samo tako uspeti a ovaj grad će na taj način dobiti nove sposrtske legende” kaže gradonačelnik Niša Darko _Bulatović

Uslovi za stipendiranje propisani su pravilnikom grada.

“Mi smo i ove godine pokazali dobru volju grada  prema onima koji su prošle godine imali uslove a sada su bili na granici. Hteli smo da ih ohrabrimo  za sledeću godinu. Nismo hteli da damo stipendije onima koji su prestali da treniraju a prošle godine su osvojili medalje.”, kaže predsednik Komisije Milovan Bratić .

 

Mladi sportisti od grada stipendije dobijaju 12 meseci. Mesečno po 6800 dinara.

 

 

Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima GO Pantelej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.