Stipendije za niške studente

stipendije (1)Oko 200 talentovanih niških studenta dobilo je stipendije koje dodeljuje Fond za mlade talente Republike Srbije. Oni će u narednih godinu dana primati po 30 hiljada dinara mesečno.

Puno rada, truda i zalaganja ovi studenti morali su da ulože kako bi postali dobitnici Dositejeve stipendije. Njihovi indeksi puni su visokih ocena, a 21 student je prosesčnom ocenom 10. Postati i ostati najbolji, kažu, nije lako.

Ugovore su studentima uručili ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i novi gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Niš je poslednji grad u kom se ove godine uručuju stipendije.

Ove godine smo hteli da istaknemo da Niš ima svoj potencijal, da će ovih 205 studenata itekako kreirati budućnost ne samo Niša, već cele Srbije. Želeli smo i da istaknemo da Vlada Srbije vodi brigu o našim najtalentovanijim mladim ljudima, kaže Udovičić.

Ubeđen sam da budućnost našeg grada i budućnost društva i države leži u rukama mladih ljudi. Ovo je posticaj Vlade i Ministarstva, ali i grad čini određene napore sa svoje strane, kaže Bulatović.

Ove godine u Srbiji je podeljeno 1200 stipendija, samo u Nišu 205. Inače, od 2008. godine do danas Fond za mlade talente stipendirao je 1103 studenta sa niškog Univerziteta, a nastavak studija u inostranstvu omogućen je za 78 studenata sa prebivalištem u Nišu.